Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Jelentkezés szerkesztőnek - 2. lépés
részletek »
Szerkessz Te is egy tlap.hu oldalt!
Legyél szerkesztő a tlap.hu linkgyűjteményében

Jelentkezés szerkesztésre - 2. lépés

A tlap.hu oldal elindításának feltételei, szabályai, szerkesztési alapelvei, továbbá kötelezettségek és elvárások. Ezen az oldalon leírtuk, pontokba szedtük azokat a főbb alapelveket és elvárásokat, amelyek a szerkesztői munka alapfeltételei. A szerkesztő az alábbiakat kell, hogy vállalja egy adott tlap.hu oldal szerkesztéséhez, indításához.

A tutilapok.hu (M&M Europe - Online Media Solution Ltd. - továbbiakban M&M Europe) fenntartja magának a jogot arra, hogy jelen dokumentum feltételeit belátása szerint a jövőben módosítsa, kiegészítse. Erről a látogatóit, felhasználóit a tutilapok.hu admin felületén keresztül megfelelően értesíti, tájékoztatja, figyelmüket arra felhívja.

Kérjük, olvasd el figyelmesen az alábbiakat!

Szerkesztési feltételek, alapelvek, szabályok

 1. A tutilapok.hu (tlap.hu) oldal/ak igénylése és szerkesztési lehetősége ingyenes, részedről az nem jár semmiféle anyagi kötelezettséggel.
 2. A tutilapok.hu oldalain keresztül érkezett igénylések elbírálását főszerkesztők végzik. Mivel ők is emberek, így az elbírálás időtartama változó lehet, de igyekeznek igénylésedre mihamarabb választ adni.
 3. Egy még nem létező tutilapok.hu oldalra (pl.: valami.tlap.hu) egyszerre több igénylés is érkezhet, az igénylések közül a legjobb, illetve a leghamarabb érkezett kerül elfogadásra.
 4. Amennyiben új oldalt igényelsz, kérjük, figyelj rá, hogy a szerkeszteni kívánt oldal tartalmilag ne legyen átfedésben már létező tlap.hu oldalakkal, sem más, hasonló témájú másik linkgyűjtemény oldalakkal. Erre különös és kiemelt figyelmet fordítunk.
 5. Szerkesztett oldalad, oldalaid karbantartását egy könnyen kezelhető interaktív adminisztrációs felületen keresztül végezheted. A belépéshez szükséges adatokat emailben küldjük el részedre.
 6. Egyszerre 3 tlap.hu oldalt tudsz párhuzamosan szerkeszteni. Egy-egy oldal publikálás előtti szerkesztésére 21 naptári nap (3 hét) áll rendelkezésedre, s ezen időszak alatt az adott tlapodra prioritásod van, tehát más nem tarthat igényt rá. Amennyiben ezen időn belül oldaladat nem tudod elkészíteni és nem kéred annak elbírálását publikáláshoz, akkor az még egy hétig türelmi szakaszba kerül. Ekkor még írásban (üzenet) jelezheted főszerkesztőnk felé, hogy biztosítson haladékot részedre. Haladékot kizárólag indokolt esetben kérhetsz és kaphatsz.
 7. Amennyiben oldaladat a megadott 21+7 nap határidőn belül nem készíted el, arra prioritásod elveszted.
 8. Ha oldaladat nem tudod elkészíteni a megszabott időn belül, akkor azt - bármennyit is dolgoztál vele - elveszted és az igényelhető lesz akár új, akár régi szerkesztők által.
 9. Igényelhetsz szerkesztett oldalaid mellé további tlap.hu oldalakat is, ha már rendelkelkezel egy publikált tlap.hu oldallal. Azonban ezek az oldalak csak virtuális oldalként léteznek addig, amíg el nem kezded szerkeszteni - csak 3 tlap.hu oldalt szerkeszthetsz egyszerre.
 10. Ha az általad igényelt további oldalak még nem állnak szerkesztés alatt - nem kezdted el feltölteni az oldalt -, akkor ezek a virtuális tlap.hu domain nevek más szerkesztők által is igényelhetők lesznek, tehát nincs rá prioritásod. Ezzel tudjuk kiszűrni, hogy előre lefoglalt tlap.hu domain nevek talonba várjanak szerkesztésre.
 11. Szerkesztett oldaladon admin felületén könnyen elhelyezhetsz hirdetéseket, amelyek eladása esetén az azokból befolyt összeg teljes mértékben a Te zsebedben marad. A tutilapok.hu oldal ebből nem tart igényt semmiféle anyagi részesedésre.
 12. Az általad eladott hirdetési felület után a számláról Neked kell gondoskodnod.
 13. Igénylésed elfogadása után az admin felületedre kéthetente legalább 1x be kell, hogy lépj (társszerkesztők felvételére lehetőséged van) az oldaladdal kapcsolatos teendőid elvégzése miatt (linkajánlások elbírálása, hibás linkek eltávolítása, hibajelentések ellenőrzése, szükség esetén továbbítása az illetékesek felé, hirdetéseid kihelyezése, karbantartása...).
 14. Az oldaladdal kapcsolatos hozzád beérkezett üzenetekre, kérdésekre türelmesen, kedvesen, kulturáltan válaszolj (gondolj arra, Te mit várnál el ellenkező esetben).
 15. Szerkesztett oldaladon az igényelt témakörnek megfelelő minőségi, releváns linkeket helyezz el, illetve oldaladon ne szerepeljen például egy honlapra mutatás aránytalanul sokszor. Tehát az oldalon nem szerepelhet 5-nél több olyan link, mely ugyanarra a domainre, ugyanazon portál különböző aloldalaira mutat (különleges esetekben, egyedi elbírálás alapján maximum 8 link mutathat ugyanarra a domainre).
 16. Ez alól kivételt képeznek a tárhelyszolgáltatók szerverén hosztolt, azonos domainen, de eltérő címen szereplő oldalak. Azonban kitétel, hogy ezek eltérő tartalmúak is legyenek.
 17. Ezen kívül egynél több link nem mutathat ugyanarra az URL-re kivéve, ha az funkcionálisan indokolt.
 18. Továbbá, egyetlen link sem mutathat olyan típusú honlapra, mely nem kapcsolódik egyértelműen az oldal témájához.
 19. Tlapod képes leírása az általad kiválasztott oldal (link) tartalmából, illetve az általad *megfogalmazott szövegezésből táplálkozik. Ugyanazon leírás csak egy linknél szerepelhet.
 20. A felvitt, ajánlott oldalt rendszerünk automatikusan lefényképezi; másik képet csak saját felelősségedre tölthetsz fel. Figyelj az általad felvitt képek jogvédettségére, mert az abból adódó következményekért a tutilapok.hu nem vállal felelősséget!
 21. Igénylésed elfogadása után állíthatod össze saját linkgyűjteményed, amelyen a releváns linkdobozokban minimum 80 minőségi linknek kell szerepelnie, viszont 550 linknél többet nem ajánlhatsz (több releváns link esetén ajánlott egy új oldal létrehozása az oldal valamely résztémájáról, ha még nem létezik a témában tlap.hu oldal).
 22. Minimum 5 linkdoboz (+Ajánlott tlap.hu oldalak) létrehozása szükséges az indulásnál és 1 linkdobozba minimum 4 linket kell elhelyezned.
 23. Egy linknek sem szabad olyan honlapra mutatnia, mely egyértelműen nem kapcsolódik az adott tlap.hu oldal témájához.
 24. A későbbiekben az oldalon található halott linkek száma nem lépheti túl az oldalon található összes linkek számának 5-6%-át. Ezeket a későbbiekben folyamatosan ellenőrizned kell, javítanod szükségszerű, tehát törekedned kell arra, hogy minél kevesebb hibás link legyen található az általad szerkesztett oldalon.
 25. Az oldalon elhelyezett linkek megkülönböztetésére háromféle lehetőség adott.
 26. Az "Új" jelzéssel jelöli rendszerünk azt a linket, amely egy adott időtartamnál újabb. Ezen időszak beállítására admin felületünk lehetőséget biztosít.
 27. "Partner" logóval illethető azon link, ahol az ajánló weboldalán kihelyezésre került a tutilapok.hu oldalra való hivatkozás.
 28. "Tuti" logóval pedig csak azon link illethető, amely tartalmilag minden további linknél jobban szolgálja a látogatók érdeklődését.
 29. Oldalad elkészítése után egyik főszerkesztőnk átnézi azt, majd elbírálja és értesít döntéséről. Amennyiben oldalad tartalma minden tekintetben megfelelt a tutilapok.hu szerkesztési követelményeinek, akkor az publikálásra kerül és elérhetővé válik az adott aldomain néven keresztül is az interneten.
 30. Minden beérkezett linkajánlásra a rendszer automatikusan válaszüzenetet küld. A szerkesztőnek ennek megérkezésétől (email postafiókjába) 2 hét áll rendelkezésére a linkajánlás elbírálására.
 31. Ha hosszabb időre utazik el a szerkesztő, akkor vegye igénybe harmadik fél (társszerkesztő vagy főszerkesztő) segítségét, melyet admin felületén igényelhet, jelölhet ki.
 32. Ha a szerkesztő nem bírálja el a linkajánlásait a 2 hetes határidőn belül, illetve ez miatt panasz érkezik Szerkesztőségünkhöz, akkor a főszerkesztő jogosult a szerkesztő helyett elbírálni azt.
 33. A főszerkesztő ezen döntését a szerkesztő a későbbiekben csak írásban indokolt esetben bírálhatja felül.
 34. A tutilapok.hu minden tlap.hu oldalon kihelyezhet extra hirdetéseket, illetve linkeket dobozokba a szerkesztő előzetes beleegyezése nélkül is.
 35. A SimultanOnline (tlap.hu) oldal elvárásainak való meg nem felelés a szerkesztett oldal(ak) szerkesztési jogának időszakos elvesztéséhez, súlyosabb vétség esetén végleges elvételéhez és oldalunkból történő kizáráshoz vezethet.
 36. A SimultanOnline (M&M Europe) tutilapok.hu és tlap.hu oldalainak domain nevei, illetve logójainak használata védettséget élveznek, így azt kizárólag a M&M Europe felé benyújtott kérelem alapján, kifejezetten az erre irányuló, előzetes és írásbeli engedéllyel, az abban meghatározott feltételeknek megfelelően, azoknak maradéktalan betartása esetén (mellett) használhatóak csak fel. A tlap.hu oldalak grafikus megjelenítéséhez szükséges logót (bannert) az adminisztrációs felületen (Szerkesztői Admin felület) a szerkesztők rendelkezésére bocsátjuk letölthető formában, esetleges bannercsere esetére.

Fontos! - A szerkesztésre igényelt tlap.hu oldalt megfontolt, kidolgozott koncepció alapján kell elkészítened, hogy az a látogatók számára minőségi tartalommal bírjon, azaz számukra vonzó legyen. Tehát elkészítése során, mint szerkesztő a lehető legnagyobb odafigyeléssel járj el a releváns linkek objektív módon való összeválogatásával, oldalad felépítésénél, kialakításánál, ezzel is felelősséget vállalva a szerkesztett oldalad tartalmáért, minőségéért (oldalad már az induláskor megfelelően karbantartott, azaz nem tartalmazhat halott linket).

Kötelezettségek, elvárások a tlap.hu oldal szerkesztőjével szemben

 1. Kéthetente legalább 1x be kell lépned az adminisztrációs felületedre, hogy elvégezd teendőidet (linkajánlások elbírálása, hibajelentések ellenőrzése, kérdések megválaszolása...)
 2. elfogadod a tutilapok.hu oldal szerkesztési irányelveit
 3. kedvesen, kulturáltan válaszolsz minden beérkező kérdésre, kérésre, észrevételre
 4. elfogadod, hogy szerkesztett oldalad tartalmával és minőségével felelősséggel tartozol a tutilapok.hu felé
 5. folyamatosan ellenőrizned kell az oldaladon elhelyezett linkeket (ne legyen halott link), illetve tartalmilag beleillenek-e a tlap.hu oldalad választott témakörébe
 6. oldaladon minimum 80 minőségi és csak releváns tartalommal bíró linket helyezel el
 7. az oldaladon elhelyezett weboldalak tulajdonosait (a linkajánlót) értesíted, hogy elhelyezted őket a weboldalon, illetve a kihelyezett linkek bármikor lekerülhetnek az oldalról, vagy azok átkerülhetnek másik linkdobozba
 8. amennyiben egy ajánlott linket, mint szerkesztő elutasítasz, abban az esetben köteles vagy minden esetben az elutasítás okát röviden megindokolni
 9. a linkeket különféle szempontok szerint sorba rendezheted oldaladon, azok rendezése azonban nem történhet anyagi haszonszerzés céljából, illetve a linkdobozban található további linkek kárára
 10. az oldalad rejtett, illetve közvetett reklámot nem tartalmazhat. Reklámot kihelyezned csak a számodra biztosított hirdetési felületeken szabad. A tlap.hu szerkesztőjeként nem kérhetsz pénzt vagy egyéb ellenszolgáltatásokat, előnyöket egy vagy akár több link kihelyezéséért, egy külön létrehozott blokkért vagy a megkülönböztető jelzések használatáért ("tuti" vagy "új")
 11. az oldalon elhelyezett linkek valós tartalomra kell, hogy mutassanak, vagyis nem linkelhetőek be közvetlenül reklámok, burkolt reklámok. Reklám elhelyezésére csak az erre biztosított felületeken van lehetőséged
 12. a szerkesztett oldaladon az összes linkdobozt együttvéve nem szerepelhet egy domain névre való utalás 5-nél többször, hiába mutat az ajánlott link az adott domain név más-más aloldalaira
 13. lehetőleg kerüld, hogy egy adott oldalra kettőnél több link mutasson
 14. a linkek mellé elhelyezett logó vagy szöveg ("tuti" vagy "új") csak abban az esetben használható, ha az kimondottan a link magyarázatául szolgál
 15. a linkek neve legyen célravezető és lehetőség szerint ne túl hosszú. Az oldal összetettsége miatt ("linkes" - vagy "képes") célszerű és érdemes rövidebb leírást, illetve automatikus rendszerünket segítségül véve képet elhelyezni az adott webcím mellé
 16. a szerkesztett oldaladon TILOS elhelyezned káros tartalmú linkeket, szkripteket. Amennyiben mégis elhelyeznél ilyen jellegű tartalmakat, a M&M Europe (tutilapok.hu) a szerkesztési jogodat bármikor visszavonhatja részlegesen, illetve véglegesen is
 17. ha az adott tlap.hu oldal saját fórummal rendelkezik, úgy mint szerkesztőnek, kötelességed azt figyelni, a tartalmat ellenőrizni, moderálni. A fórummal kapcsolatos kérdéseket, kéréseket (érkezzenek azok emailben vagy a fórumon keresztül) köteles vagy 3 munkanapon belül megválaszolni. A moderálás során figyelembe kell venned az alapvető moderálási szabályokat, viszont ezek be nem tartása során keletkezett teljes kárért csak Te, mint szerkesztő vagy felelős
 18. Neked, mint szerkesztőnek 2 hét áll rendelkezésedre egy linkajánlás elbírálására. Ha hosszabb időre utazol el, akkor vedd igénybe harmadik fél (társszerkesztő vagy főszerkesztő) segítségét, hogy a feladatok ellátása maradéktalan és folyamatos legyen


Fontos! - A M&M Europe (tutilapok) az adott tlap.hu oldal publikálása előtt (azaz, mielőtt az interneten közvetlenül a tlap.hu oldal elérhető lenne) ellenőrzi, hogy az adott oldal, oldalad a szerkesztési alapelveknek, irányelveknek megfelelően lett-e elkészítve, összeállítva. Amennyiben nem, úgy Téged, mint szerkesztőt tájékoztat és visszatarthatja oldalad publikálását, illetve rendkívüli esetben (a szerkesztési alapelvek megsértése esetén) akár vissza is veheti az adott tlap.hu oldal szerkesztési jogát tőled.

Záradék - A tutilapok.hu és tlap.hu admin felületén, illetve a levelezéseiben elhelyezett, közölt bármilyen adat, információ, megjegyzés, hozzászólás és egyéb tartalom bizalmas információ, amelyek a SimultanOnline csoport (Simultan d.o.o. Hrvatska - M&M Europe) kizárólagos tulajdonát képezik, emiatt ezek védettnek minősülnek, illetve közlésük tiltott. Azok másolása, sokszorosítása, terjesztése és/vagy harmadik személyekkel való megosztása tilos. Ezen tilalmak megszegése minden esetben jogi következményeket von maga után.